Twitter

Follow Ep_Meijer on Twitter

dinsdag, december 19, 2006

'Zo, die is eruit'

Boer Krelis loopt met zijn nieuwe bazooka over het land. Her en der liggen hoopjes wetenschappers, die nu toch wat beginnen te ruiken. Misschien moet hij ze alsnog begraven. Boer Krelis zucht. Op een boerderij is altijd wel wat te doen, van het krieken van de dag tot na zonsondergang, zeven dagen per week. Nooit is het voor hem eens zoals in de reclame op tv.

Het eerst hoort boer Krelis het geluid: het brommen als van een dikke strontvlieg. Dan ziet hij de stofwolk. Er nadert iets en snel ook. Hij legt de bazooka op zijn schouder en mikt. Zijn rechterwijsvinger streelt de trekker. Zal hij? Nee, denkt hij, nog niet. Wel laat hij een scheet.
‘Zo,’ mompelt boer Krelis, ‘die is eruit.’

Het iets blijkt een bont gekleurd bestelwagentje. Als het tot stilstand is gekomen springen er drie wichten met ontblote navels uit. Voor boer Krelis ‘wat mot dat?’ kan vragen doen ze een dansje en zingen ze erbij.
‘Cool, vet, cool, vet, Propjevol is je van het!’
Jammer dat ik mijn Uzi niet heb meegenomen, denkt boer Krelis, maar of hij wil of niet, hij moet naar de blote buiken kijken. Eén van de wichten drukt hem een zakje in de handen.
‘Dit is voor jou!’ ratelt ze. ‘Propjevol zit boordevol meervoudig onverzadigbare vetzuren. En er zit xylitol in, aanbevolen door toptandartsen. Ideaal als tussendoortje, maar ook als snack en lunchvervanger. Gegarandeerd word je er niet dikker van. En dat is nog niet alles, dude. Ga met de wikkel naar een postkantoor en je kunt gratis een ringtone afhalen!’
‘Wat mo’k met een ringtone?’ vraagt boer Krelis, ‘ik wil champagne drink’n uit uw navels.’
‘Ja, duh!’ haalt het wicht de neus op en draait zich al naar de anderen om. ‘Kom op, broads, we gaan even verderop kijken. Deze leeft nog in het stenen tijdperk.’
‘Sten’n?’ vraagt boer Krelis zich hardop af. Daarmee is de ellende immers begonnen, herinnert hij zich, onder zijn akkers.

Het dichtslaan van de autoportieren klinkt als geweerschoten. Ineens is boer Krelis zich weer van het gewicht van de bazooka bewust. Volgens de gebruiksaanwijzing is het wapen doeltreffend tot op 200 meter. Boer Krelis neemt de proef op de som en drukt af op het moment dat het bestelwagentje precies in het vizier past. Wat volgt is een steekvlam en het geluid van een reuzenscheet.
‘Zo,’ mompelt boer Krelis, ‘die is eruit.’

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik was al even bang dat hij niet zou schieten vandaag...Had een zwaar gemis geweest, in alle opzichten.

Anoniem zei

Boer krelis for president

Anoniem zei

koek drol stinkhond keesdekat omaneuker stinko