Twitter

Follow Ep_Meijer on Twitter

zondag, december 03, 2006

Thuistap

Het probleem in dit land is een schrijnend gebrek aan creativiteit. Neem nou de files. We moeten ermee leren leven, wordt ons wijs gemaakt, want een echte oplossing bestaat er zogenaamd niet. O nee? Toevallig hebben de vorsers van Graaf, Spit & co net iets bedacht wat de rijen op ’s lands wegen aanzienlijk kan bekorten. En passant zouden we ook nog de hoeveelheid zwerfafval minimaal halveren. Bovendien zou het straatbeeld er danig op vooruit gaan.

Hoe? Heel eenvoudig: door drank uit flessen te verbieden. Dat scheelt op jaarbasis toch al gauw zo’n kilometer of twintigduizend aan vrachtverkeer. Maar ook op microniveau gaat de kwaliteit van ons leven drastisch omhoog. Al dat gehannes met kratten en lege flessen, die in automaten moeten die briefjes uitspugen die je doorgaans toch verliest of bij de kassa vergeet in te leveren. En dan die lelijke glasbakken nog, waar je als omwonende gek van wordt. Dat alles is verleden tijd. Voortaan komt drank comfortabel via een leiding de huishoudens binnen. Dat is met aardgas toch ook gelukt? Nou dan. Er zit een knop aan de muur, waarmee je de gewenste vloeistof kunt selecteren. Maandelijks betaal je een voorschot, gebaseerd op de gemiddelde consumptie. Gemak dient de mens.

Let op mijn woorden, binnen een paar jaar moeten we de standaard openingszin uit iedere vakantie aanpassen: ‘Schat, heb je de drank en het gas uitgedraaid?’ Graaf, Spit & co is gaarne bereid om zijn slagzij makende zolderetage als proefproject aan te bieden. Zullen we met bier beginnen?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Strak plan!
Alleen lijkt de invoering van een meerkeuze systeem me wenselijker, ik drink alleen bier als ik heel dorstig ben of als het echt heel warm is...

Anoniem zei

Ja, het meerkeuze-systeem van Estrella.. De wijnplas van Frankrijk mag ook best op de leiding aangesloten.

Ep Meijer zei

'Er zit een knop aan de muur, waarmee je de gewenste vloeistof kunt selecteren.'

Bier, wijn, genever, sinaasappelsap, ik vind alles best.