Twitter

Follow Ep_Meijer on Twitter

vrijdag, december 22, 2006

Kerststress

Zoals gewoonlijk voor de gnurftdagen was het een drukte van belang op de planeet Dwork. Iedereen in de melkweg wist dat je nergens betere gnurftbomen kreeg. De dworken waren zich dat helaas ook bewust. Tegenwoordig moest je er al betalen als je in een baan om de planeet parkeerde. Voor je dan eindelijk aan de beurt kwam, moest je verplicht inloggen in het systeem. En dan kwamen ze, de multimediale boodschappen:

‘Wilt u dit jaar echt opvallen met uw boom? Kom dan naar Kruton, de planeet waar het versieren is uitgevonden.’
‘Wat is een gnurftboom die stinkt? Uw buren zullen er schande van spreken. Geef uw boom een kans dit jaar. Geef uw boom een geur. Space naar Lufton, de planeet met een luchtje.’

Zo ging het maar door. Uiteindelijk mocht je echter je boom gaan uitzoeken. Dat was nog een heel gedoe. Formaat en mate van begroeiing waren afhankelijk van de grootte van de bagageruimte in je spacer. Er waren er ook die een soort bagagedrager op het dak gebruikten, maar dat ging bij terugkeer in de dampkring zelden goed. Dan was er de administratie nog. In zevenvoud kreeg je een contract voor de kiezen, dat er in het kort op neerkwam dat de nieuwe eigenaar van de gnurftboom zo ongeveer alles kon verwachten inclusief een interstellaire oorlog. Wat er ook gebeurde, de dworken hadden het niet gedaan. Hier tekenen, alstublieft.

Kortom, opstijgen van de planeet Dwork leek ieder agar weer een bevrijding. Je had de drukte van de Gnurft doorstaan. Meer nog, je had een boom gescoord, je telde mee. Maar dan begon het gelazerstraal pas echt. Sommige planeten hadden je navigatiecomputer gehackt, ondanks alle voorzorgsmaatregelen. Automatisch ging het nu naar oorden waar er wat te verdienen viel met de Gnurft. Er was één manier om dat te voorkomen: de computer moest handmatig gereset. Dat hield echter het risico in dat alle geheugen gewist werd.

Dus ben ik hopeloos verdwaald en zweef ik hier nu, boven een blauwe planeer die me vaag bekend voorkomt. Mag ik landen? Voor het geval hier iets te verdienen valt: ik heb een hele mooie boom.

6 opmerkingen:

hans zei

Je'had'een hele mooie boom, je hebt hem op gerookt volgens mij.
Fijne dagen Ep.

Ep Meijer zei

Zelfs rook is slechts een fase in de oneindige kringloop van het bestaan.
Jij ook een goede Gnurft, Hans.

Anoniem zei

Prachtig geschreven, en leuk die linkjes steeds.....je hebt een hele mooie boom.....echt gaaf!

Anoniem zei

Dus emigreren naar Dwork is ook al geen optie...

Anoniem zei

Behalve als er ook vuur aan te pas komt, maar dat terzijde.
Fijne dagen Ep.

Ep Meijer zei

Jij ook een gezegende Kerst, Paco, want zonder vuur inderdaad geen rook. Iedereen die dit leest trouwens fijne dagen gewenst. Lach eens om jezelf op de momenten dat je baalt. Dat helpt echt. Vraag maar aan Paco.