Twitter

Follow Ep_Meijer on Twitter

zaterdag, december 30, 2006

Barbertje moet hangen

Oké, we weten allen dat koningin Beatrix geen lieverdje is. Mogelijke aangetrouwde familie die haar niet aanstond, werkte ze met ijzeren hand weg. Emily, Edwin, ze kunnen ervan meepraten. Wat je er verder ook van zegt, feit is dat mevrouw op kosten van de Nederlandse belastingbetaler tot de internationale jetset behoorde. Een huis in Italië, de groene Draek, skivakantie in Lech, het kon niet op. Dat alles in ruil voor een beetje poppenkast op gezette tijden. Werken in een call center is erger, kan ik u verzekeren, en dat schuift een stuk minder.

Maar om haar nou van het bezit van massavernietigingswapens te beschuldigen? Op een bepaald moment nam zelfs de Veiligheidsraad moties van die strekking aan, terwijl ieder bewijs ontbrak. En daar kwamen ze al, de Amerikanen en de Britten. Binnen een week was Nederland veroverd, tenminste zo pleegt men het te willen presenteren. De beelden van een tank, live op het plein voor paleis Noordeinde, gingen de hele wereld over. De doden die hier sindsdien dagelijks vallen (iedere drie seconden één, om precies te zijn) vertellen het werkelijke verhaal. De oorlog gaat door, tot ze ons weer met rust laten.

Het heeft ze niet belet om de koningin voor het gerecht te slepen. De rechters waren Nederlanders, maar aan welke kant stonden ze werkelijk? Het is Hollywood hier en drie keer raden wie er in het regisseursstoeltje zit.

Zoals te verwachten viel werd koningin Beatrix, vanwege de schandelijke manier waarop ze zich ten koste van het volk verrijkt had, tot de dood door de strop veroordeeld. Dat is nog tot daaraan toe. Het gonst nu ineens van de geruchten dat de executie nog vannacht zal gebeuren. Vanwaar de haast?

Volgens Teletekst zijn de Amerikaanse troepen voorbereid op rellen en aanslagen. Ik denk niet dat ze zich echt realiseren wat er zal gebeuren na hun historische fout. Het is niemand gegeven om een leven te nemen, al is de bezitter van dat leven nog zo’n schurk. Wat je ook van onze koningin kunt zeggen, het blijft onze koningin!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Een beetje chauvinisme zo nu en dan moet kunnen...

Anoniem zei

Ik vind dit eerder een historische fout van jou. Beatrix met Saddam vergelijken. Bah.

Ep Meijer zei

Tenminste etaleer ik mijn kortzichtigheid met naam en toenaam.

Anoniem zei

Het gaat om het principe, dus Ep Meijers verkapte betoog deugt. Het is ondenkbaar dat, zeg, de Chinezen Amerika binnenvallen om de president aldaar af te zetten plus op te hangen vanwege alle oorlogsmisdaden die de Amerikanen laten we zeggen sinds WO-II op hun geweten hebben. Alleen blanken hebben het recht rotzooi te trappen buiten de eigen landsgrenzen. Deze houding komt voort uit een diepgeworteld racisme.