Twitter

Follow Ep_Meijer on Twitter

maandag, januari 29, 2007

Op vakantie met boer Krelis

Het was nog een hele reis geweest. Gelukkig had hij nergens voor brandstof hoeven betalen. Duizenden liters diesel waren er doorheen gegaan en de Leopard II-tank droeg de sporen van een paar tolhuisjes en een enkele douanier, want boer Krelis deed niet aan paspoorten en dergelijke. Maar nu was hij er dan. Al die witte gebouwen deden pijn aan de ogen, terwijl het plein zwart zag van de mensen. Boer Krelis liet de zware dieselmotor grommen. Toen dat niet hielp, klom hij de geschutskoepel in en drukte een paar keer op het knopje van de granaatwerpers. Boer Krelis genoot van het geluid van de ontploffingen en de rookwolkjes die op paddenstoelen leken. Nu begon de massa in beweging te komen. Een salvo van het machinegeweer en schoon werd het plein, op wat bloedplassen na dan. In de ansichtkaartblauwe lucht boven Rome dreven schapenwolken.

Boer Krelis zwenkte de loop van het kanon en richtte op het balkon met het rode vloerkleed op de leuning. Erachter was, als een schim, een persoon in het wit zichtbaar.
‘Ik krijg pien aan mien harses van al dat wit,’ mompelde boer Krelis en vingerde de rode knop. Als hij erop drukte, spuugde het kanon een brisantgranaat uit. De ontploffing zou met zo’n hitte gepaard gaan dat alles in de buurt van de inslag spontaan vlam vatte.

‘U daar!’ klonk ineens een stem.
‘Huh?’ dacht boer Krelis en stak zijn hoofd uit de koepel.
‘Waarom het pad van geweld bewandeld?’
‘Daarom,’ mompelde boer Krelis.
‘Daarom is geen reden.’
‘Welles,’ mompelde boer Krelis.
‘Nietes. U kunt beter dom blijven en u neerleggen bij uw lot.’
‘Maar dat is krek wat ik doe,’ mompelde boer Krelis.
‘De mensen zijn als schapen,’ vervolgde de stem, ‘ze hebben behoefte aan een herder.’
‘Welnee,’ mompelde boer Krelis, ‘schap’n will’n geneukt word’n.’
‘Tien weesgegroetjes en het onzevader,’ zei de stem.
Watte?’ vroeg boer Krelis.
‘U moet tien weesgegroetjes en het onzevader bidden. Dan schenk ik u vergeving voor al uw zonden. Enne, bedankt voor die bloemen.’

Wat een gelul, dacht boer Krelis en liet het kanon blaffen. Hij stopte pas met vuren toen alle brisantgranaten op waren. Tegen die tijd waren alleen de wolken boven Rome nog wit.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Boer krelis for POPE

Anoniem zei

Paco zet de campagne op, blijf van die champagne af!, en ik steun hem!

Anoniem zei

Met veel plezier las ik je weblog. Ik heb veel interesse in de onderwerpen die jij beschrijft en heb bij google gezocht naar weblogs met deze trefwoorden.

Ikzelf volg een aantal cursussen bij Open Circles Academy. Open Circles Academy is een internationaal opleidingscentrum voor persoonlijke ontwikkeling en leiderschapseducatie.

In deze cursus heb ik veel over mijzelf geleerd wat grote positieve veranderingen in mijn leven heeft gebracht. Wellicht dat het ook iets voor jou is. Er is een gratis evenement dat elke maand plaatsvindt in het Mercure Hotel in Amsterdam. Ik nodig je uit om eens op hun website te kijken www.leeflekker.nl en je aan te melden voor dit gratis evenement. Als je het wat lijkt dan is het wellicht een idee om de link van het evenement op je weblog te plaatsen. Zo bied je jou bezoekers iets extra's en surfen ze net wat vaker naar jou eigen weblog.

Het lijkt mij leuk om wat van je te horen.

Groetjes Luna

Ep Meijer zei

Nou Luna, je mag wel oppassen dat boer Krelis niet langskomt in het Mercure-hotel.

Anoniem zei

Hahah...!
Er zijn heel wat regio's in de wereld die smeken om boer Krelis.

Ep Meijer zei

Gelukkig is hij nog lang niet uitgereis/raasd.