Twitter

Follow Ep_Meijer on Twitter

maandag, januari 22, 2007

Het leukste vermaak is leedvermaak

Beste Ep,

Dank voor je aanmelding voor ons programma Creep Show, dat dit voorjaar door BSB9 wordt uitgezonden.

Helaas moeten we je teleurstellen: jouw gebrekenplaatje past totaal niet in het format. Op de eerste plaats hebben we al zoveel inzendingen mogen ontvangen dat we nog tot het jaar 2010 uitzendingen met leed zouden kunnen vullen. Ten tweede staat op de website heel duidelijk vermeld dat we kandidaten zoeken met een zichtbaar ernstige handicap. Jouw boksersneus valt daar niet onder. Datzelfde geldt voor je hart. Dat mag dan, zoals je zelf beweert, zo vaak gebroken zijn dat het van scherven aan elkaar hangt, maar daar kunnen de televisiekijkers natuurlijk niets van zien. Of wilde je soms met een open borstkas gaan rondlopen? Sorry, dat gaat zelfs ons te ver.

Dan je argument als zou het van een voyeuristische VOC-mentaliteit getuigen om een dating show voor verminkte mensen uit te zenden. Om je te citeren: ‘mensen, hoe verminkt ook, zijn iets anders dan slaven die je onderdeks tot elkaar veroordeelt en wier enige kwaliteit hun handelswaar is.’ Het tegendeel is juist het geval. Mensen met een zichtbaar ernstige handicap hebben het in de praktijk erg moeilijk om een partner te vinden. BSB9 geeft de kanslozen tenminste een kans.

Tot slot willen je bedanken voor het idee om BN-ers, onder het motto ‘sterren zwemmen met piranha’s’, te laten kunstzwemmen in de Amazone. We hebben het er even met Gerard en Gordon over gehad, maar zo’n neusklem ziet er volgens hun echt niet uit.

Met vriendelijke groet,

Anneloes Kashkoe, assistent-producent Creep Show

1 opmerking:

Anoniem zei

In- en intriest, bahbahbah! Ik ben benieuwd of mensen zich ervoor gaan lenen...Zal bijna wel, als men al aan programma's als BB, Gouden Hok en Ijsskeeten meedoet...