Twitter

Follow Ep_Meijer on Twitter

zondag, januari 21, 2007

Coole canard

Je weet het natuurlijk nooit met eenden. Niet voor niets spreken we van een canard als een verhaal achteraf verzonnen blijkt te zijn. Maar nu hebben we alweer zo’n beest dat de voorpagina’s haalt. De zwemvogel in kwestie werd met een schotwond voor dood in een koelkast achtergelaten door een jager uit de Amerikaanse staat Florida. Toen diens vrouw de koelkast na twee dagen opende, tilde de eend zijn kop op. De dierenarts bij wie het dier inmiddels in behandeling is, spreekt van ‘een extreem sterke eend met een enorme wil om te overleven.’

Een wil impliceert een bewustzijn, iets waarop ik een eend eerlijk gezegd nog nooit heb kunnen betrappen. Da's boffen, want er bestaat een verband met een ander broodje Aap-verhaal uit de Verenigde Staten, een drama dat zich ook in een koele ruimte afspeelde, maar dan als het ware omgekeerd.

Veel zwervers in de VS reizen door illegaal mee te liften op goederentreinen. Een jongen van 17 zal aardig in zijn nopjes zijn geweest met de hele wagon, die hij voor zichzelf had gevonden. Toen de deur dichtging, bemerkte hij zijn vergissing: hij zat vast in een koelwagen!

Een dag later werd het lijk van de jonge zwerver gevonden. Hij was doodgevroren, zo wees sectie uit. Nu is het vreemde dat de temperatuur in de wagon al die tijd niet beneden de 16 graden Celsius was geweest. De koeling stond namelijk helemaal niet aan. Nogmaals, het gaat hier om een canard. Maar wel één die tot de verbeelding spreekt: heeft de zwerver zich dood gedacht?

Onze eend uit Florida heeft geen idee wat een koelkast is. Waarschijnlijk is dat zijn redding geweest.

4 opmerkingen:

hans zei

Ik vind het helemaal niet zo'n gek verhaal.Ik heb veel gejaagd met de agrarische tak van onze familie en hazen,eenden,fazanten etc etc zijn zo gruwelijk taai en sterk.
Bovendien spreekt het verhaal over een koelkast en niet over een vrieskist. +5 of -20 scheelt nogal wat.
Wat betreft de zwerver (a hobo on the train),wie weet wat zijn lichamelijke conditie was?
Hij kan iniedergeval nooit zijn doodgevroren...misschien een snuifje teveel.

Ep Meijer zei

http://www.snopes.com/horrors/gruesome/freezer.asp

Anoniem zei

Ik geloof het dan ook meteen

Anoniem zei

Mind over mathers...