Twitter

Follow Ep_Meijer on Twitter

vrijdag, januari 05, 2007

Ochtendgymnastiek

De zon was nog maar net op. Kabouter Plompzak zat op zijn paddenstoel een beetje voor zich uit te staren.
‘Verdorie,’ mompelde hij, ‘nog steeds geen veld door de halmen te bespeuren.’
‘Joehoe, scheelt er iets, Plompje?’ klonk het van beneden. Was dat niet de stem van kabouter DD?
In een poging eventueel een blik in haar décolleté te werpen, leunde kabouter Plompzak net iets teveel voorover en viel van de paddenstoel. Gelukkig landde hij op zijn dikke buik.
‘Oeps,’ zei hij toen hij overeind gekrabbeld was. Zijn oren hadden hem niet bedrogen, zag hij. Tegenover hem bevonden zich inderdaad de grootste memmen uit het kabouterbos. Pas na een hele tijd kwam de rest van kabouter DD. Kabouter Plompzak moest ervan blozen.
‘Ik hoorde je klagen,’ zei kabouter DD, ‘is er iets aan het handje?’
Kabouter Plompzak veegde met een voet over de grond. ‘Mijn ogen, ze missen het grote geheel. Ik zie wel sprieten en zo, maar geen gras, als je begrijpt wat ik bedoel. Tja, dat zet je dan toch aan het denken. Ik bedoel, wat als het ook zo is met de werkelijkheid, wat als we slechts een heel klein of zelfs vervormd gedeelte waarnemen?’
'Je piekert teveel,' zei kabouter DD, 'kun je deze zien?'
Ze tilde haar twee borsten uit de verpakking.
‘Uhuh,’ stamelde kabouter Plompzak.
‘Let nu goed op,’ zei kabouter DD en draaide zich om. Er ging een gezoem op en er landde een vlieg op het linker schouderblad. Het geluid van zweepslagen weerklonk en de vlieg was in smurrie veranderd.
‘Nou?’ vroeg kabouter DD.
‘On-ongelooflijk,’ stotterde kabouter Plompzak, ‘je hebt met je tieten een vlieg doodgemept, op je rug!’
‘Met andere woorden, er mankeert niets aan je ogen.’
‘Dus ik hoef niet naar kabouter Anders?’
‘Welnee,’ zei kabouter DD. ‘Jij kunt het trouwens ook, hoor, vliegen op je rug doodslaan, alleen dan onderlangs, met een vliegenmepper aan je leuter.’
Dat liet kabouter Plompzak zich natuurlijk geen twee keer zeggen. Dus als u 's ochtends vroeg nog eens in het kabouterbos komt en u hoort een zacht, zich repeterend ‘oei, oei’, dan weet u dat kabouter Blauwzak, zoals hij inmiddels bekend staat, aan het oefenen is.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hahahaha!

En, werkt de plompzaktrekker google-istisch gezien al?