Twitter

Follow Ep_Meijer on Twitter

vrijdag, maart 09, 2007

Beperkt houdbaar

Gisteren was er een documentaire op televisie: Beperkt Houdbaar, van Sunny Bergman, over de vele manieren waarop een vrouw tegenwoordig de tand des tijds kan tegenhouden, van injecties met botox tot en met schaamlipcorrecties. De conclusie van de documentaire is schrikbarend: meer dan ooit draait het in onze samenleving om uiterlijkheden en vooral de vrouw is het haasje. Mannelijkheid stoelt namelijk op status, terwijl vrouwelijkheid enkel en alleen met schoonheid wordt geassocieerd. Vrouwen boven de 30 kunnen zich straks zonder vaginalift niet meer fatsoenlijk in de sauna vertonen. Alsof al dat feminisme helemaal voor niets is geweest.

Sorry hoor, maar is dit niet gewoon een kwestie van wat er eerder was, de kip of het ei?

Ziet u, vrouwen en mannen zijn slechts om één reden op de wereld: het voortbestaan van de soort. Het is de rol van de vrouwen om mannen zo gek te krijgen zaad in hun vagina achter te laten. De geschiedenis heeft geleerd dat vrouwen daarbij geen zee te hoog gaat, want anders waren we er nu niet met zijn zes miljarden geweest op de aarde. De strijd is echter een nieuwe ronde in gegaan. De hedendaagse man moet aan vele verlokkingen weerstand bieden: Internet, snelle auto’s, vissen, voetbal. Vandaar dat westerse vrouwen al jaren miljarden aan make-up spenderen. Maar is dat beetje bedrog genoeg vandaag de dag?

Van eyeliner naar botox is nog een hele stap, maar hij komt op hetzelfde neer: de werkelijkheid wordt verfraaid, ter meerdere eer en glorie van de mensheid. Zo beschouwd is plastische chirurgie niets anders dan een fase in de eindeloze wapenwedloop van de evolutie. Alles best, maar zonde van het geld.

Op een dag zien vrouwen misschien in dat ze al mooi genoeg zijn van zichzelf. Leve de (lach)rimpels!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

To be a candidate, or not to be a candidate...that's the question. Zag vanuit Pruisenland toevallig een deel van deze grootse docu. Gekker zijn zij die zich alles laten aanpraten (of beter: afpraten). Leve de VPRO! www.wildewiese.nl

Anoniem zei

Even kijken: Dat nageslacht zit nu op school, is dus al geregeld.
Dus is het gewoon leuk mannen gek te krijgen...
De rimpels zitten mij nog niet in de weg!

Proen zei

Zie mijn blog