Twitter

Follow Ep_Meijer on Twitter

zondag, juni 10, 2007

Krentenkakkers

Dit weekeinde zijn er in Irak weer tientallen doden gevallen, in Afrika zijn honderden mensen met AIDS besmet geraakt en duizenden kinderen door oorlogsgeweld of honger om het leven gekomen, maar waar windt men zich in ons kikkerlandje over op?

Het steekt het Platform Detailhandel Nederland dat mensen meestal alleen per uur of half uur kunnen betalen voor het parkeren van hun auto. Deze misstand heeft een psychologische bijwerking, betogen de winkeliers. Hun klanten worden chagrijnig en letten tijdens het winkelen meer op hun portemonnee. Kortom, de oneerlijke manier waarop hier ten lande parkeergelden worden geïnd, gaat ten koste van de omzet in de detailhandel. Gut, wat sneu, het is zeker komkommertijd. Het CDA en de PvdA waren er nochtans als de kippen bij om zich solidair te betuigen met de klagende middenstand, wellicht in de hoop wat stemmen te bietsen van de (verdeelde) VVD.

Bah.

Middenstanders hebben een herseninhoud die niet groter is dan het centenbakje van hun kassala, ze denken traditioneel alleen maar aan zichzelf, lees, aan hun eigen geldelijke gewin. Natuurlijk is het een gotspe dat parkeerders gemiddeld vijftien tot twintig procent teveel betalen voor het stallen van hun heilige koe, maar daar zijn heilige koeien nu eenmaal voor. Kijk maar eens wat er per liter brandstof naar accijnzen gaat. Het is het lot van de automobilist om uitgemolken te worden.

Laten de winkeliers van Nederland in vredesnaam eens verder kijken dan hun hebberige neuzen lang zijn. Waarom niet aan de periferie van de Nederlandse steden gratis parkeerplaatsen bouwen en dan even gratis bussen op en neer laten rijden naar de winkelcentra? Een boodschappenbezorgservice erbij en klaar is Kees.

Maar nee. Liever mekkeren en met de vinger wijzen naar de vermaledijde overheid, schaamteloos getuigen van de Jan Salie-mentaliteit die ons land nu al sinds de Gouden Eeuw vergiftigt.

Ga toch fietsen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

helemaal mee eens, want een hoge parkeerprijs is ook ontmoedigend en dus goed voor het milieu enzo!

Ep Meijer zei

Precies, Erik, denk groot en niet met de portemonnee.