Twitter

Follow Ep_Meijer on Twitter

dinsdag, november 20, 2007

Staal

Nu.nl: ‘Voorzitter Erik Kurvers van basketbalclub Eiffel Towers heeft maandag voor 180.000 euro een deel van de originele wenteltrap van de Eiffeltoren gekocht.’

De symboliek is duidelijk. Erik Kurvers wil hogerop, zowel met zijn bedrijf als met de basketballclub die hij sponsort.

Tja.

Staal kunnen geen menselijke eigenschappen worden toegedicht. Het stuk trap dat Erik Kurvers heeft gekocht, weet er niets van dat het ooit de tweede met de derde verdieping van de Eiffeltoren verbonden heeft. Staal heeft geen geheugen, staal is dode materie.

Erik Kurvers denkt dat het stukje trap dat hij gekocht heeft meer is dan staal. Hij is de enige die dat denkt. Het is dat hij niet in auto’s doet, anders was hij vast een Formule I-renstal begonnen.

Straks staat het stuk wenteltrap uit de Eiffeltoren nutteloos te wezen in de receptie van Eiffel Towers BV, hopeloos ingeklemd tussen vloer en plafond, zonder dat iemand er ooit nog een stap op kan zetten. Met een beetje geluk hangt er een bordje bij, met een gelikte tekst over ambities en zo, zodat we niet meteen denken dat het om een hoop oud ijzer gaat, wat het op de keper beschouwd natuurlijk wel is.

180.000 Euro. Daar kun je heel wat pakjes noedelsoep voor kopen. Betaalt Erik het trouwens uit eigen zak of uit de bedrijfskas? En wat vinden de OR en de commissarissen ervan?

Kom tot jezelf, Erik, wilskracht en fantasie zijn gratis.