Twitter

Follow Ep_Meijer on Twitter

woensdag, juni 11, 2008

Kat in het bakkie

Heel Nederland is na de eclatante zege op wereldkampioen Italië trots op de verrichtingen van Marco van Basten en de zijnen.

Heel Nederland?

Er is één individu van Dietschen bloed dat het wonder van Bern met gemengde gevoelens aan heeft gezien.

Wat hem betreft walsen Frankrijk en Roemenië straks over Oranje heen. Mocht het toch zover komen dat het Nederlands elftal de groepsfase overleeft, dan rekent hij in de knock out-fase op keiharde tackles van de tegenstanders, zodat onze sterren trekkebenend het veld moeten verlaten. Koste wat het kost dient vermeden te worden dat ‘we’ verder komen.

En waarom?

Pieter Vink wil de finale fluiten. Als voetballer kon hij de top niet halen. Misschien, zo liet hij in diverse interviews weten, lukt het als scheidsrechter wel. Als het keurkorps van Marco van Basten zo blijft spelen als tegen Italië, gaat er een Turk of een Zweed met de eer strijken. Vandaar dat Vink publiekelijk hoopt dat Nederland vroegtijdig sneuvelt.

Even publiekelijk heeft hij al laten weten dat hij het liefst in het zwart gekleed gaat tijdens de eindstrijd. Die kleur kleedt immers zo slank af.

Pieter Vink mag een prima arbiter zijn. Maar ik stel voor hem naar een ander toernooi af te vaardigen: het Europees Kampioenschap ijdelheid. Succes verzekerd.