Twitter

Follow Ep_Meijer on Twitter

zaterdag, april 05, 2008

Bermbommen en ander vuurwerk

Deze week was het Afghaanse verzet met twee bermbommen opvallend actief in Uruzgan. Bijgevolg zijn enkele landgenoten gewond geraakt en moet één Nederlandse militair zijn beide benen missen, mocht hij het overleven.

Met veel rood, wit en blauw getinte toeters en bellen presenteerde Rita Verdonk afgelopen donderdag haar politieke peniskoker. Zij deed dat op een boot, wat te denken geeft. A is het onder intimi al jaren bekend dat Hare Majesteits Marine op de voormalige Minister van Integratie aast, niet vanwege haar denkbeelden (als je ze persé zo wilt noemen), maar vanwege haar postuur. Immers, een likje grijze verf eroverheen, een kanon erop en klaar is de torpedobootjager HMS Verdonk. B is het knap dat ze een boot heeft kunnen vinden die in staat was het gewicht te dragen van haar alsmede al die andere volgevreten ontevreden VVD’ers.

In Suriname stortte een klein vliegtuigje na een doorstart te pletter op een berg. Ooggetuigen, waaronder de broer van de pilote, spraken van een heftige explosie. Twintig doden bedroeg de tol. De vader van de pilote verklaarde doodleuk dat zo’n ongeluk ‘all in the game’ is.

Vanavond heb ik na drie weken eindelijk de mannetjes weer over de vloer. Sietse van 9 heeft Rollercoaster 3 gekocht. Je kunt er ook special effects mee samenstellen. Bart van 5 kiest op basis van de namen die ik voorlees uit het menu. Galactic Encounter, Crazy Krakatao. Sietse plaatst de elementen op een soort toonladder en synchroniseert ze, altijd in overleg met mij. Uiteindelijk worden we het gedrieën eens. Het is af zo. Bart mag op de startbutton klikken. Op aanwijzingen van zijn oudere broer tovert hij dag in nacht en dan begint onze show. Virtuele bloemen bloeien boven ons pretpark. Ze doven weer uit, slechts om plaats te maken voor nog meer kleurenpracht. Vanzelf verschijnt een grijns op mijn gezicht. Opzij kijkend zie ik er nog twee. In de ogen van mijn zoons weerspiegelt het vuurwerk zich met glans.